اویل پمپ و کاربرد آن

همانطور که می‌دانید موتور مهم‌ترین قسمت خودروی شماست که در صورت بروز مشکلی باید هزینه زیادی صرف تعمیر آن کنید . پس باید با قطعات موتور آشنا شوید تا از بروز مشکل برای موتور جلوگیری گردد . پمپ روغن (Oil Pump) یکی از قطعات موتور است که وسیله‌ای مکانیکی برای انتقال روغن موتور به قطعات متحرکی مثل یاتاقان، پیستون و سوپات می‌باشد که از فرسودگی قطعات موتور جلوگیری می‌کند . پمپ روغن مهم‌ترین و کاربردی‌ترین قسمت برای روغن کاری موتور بوده که باید به درستی کار کند تا برای موتور خودروی شما مشکلی به وجود نیاید .

وظایف پمپ روغن چیست؟

پمپ روغن وظایف زیادی در موتور شما بر عهده دارد که این وظایف عبارتند از:

  • به قطعات اصلی و تحت فشار خودرو روغن‌رسانی می‌کند
  • قطعات موتور را روانکاری می‌کند
  • روغن موتور را از طریق شلنگ به سایر قطعات می‌رساند
  • کمک می‌‌کند روغن داغ به روغن خنک کننده موجود در مخزن برگردد
  • گردش روغن موتور را حفظ می‌کند

اصول کار پمپ روغن

وجود پمپ روغن در موتور خودروی شما لازم و ضروری است؛ چرا که موتور خودرو باید در حین کار کردن روغن کاری شود. معمولا اویل پمپ چرخ دنده‌ای از میل لنگ است که به محض کار کردن موتور، آن را روغن کاری می‌کند. اما در موتورهای دو زمانه که بدون روغن کار می‌کنند، لازم نیست از انژکتور روغن استفاده کنید. روغن از صافی به اویل پمپ می‌رسد و سپس از طریق مبدل حرارتی جریان می‌یابد تا خنک شود. سپس روغن خنک شده به قطعات متحرک می‌رود تا آنها را روغن کاری و خنک کند. همچنین اگر موتور دارای انژکتور باشد، مقداری از روغن به سمت انژکتور هدایت می‌شود. روغن تزریق شده در سیلندر فضای بین دیواره سیلندر و حلقه‌های پیستون را پر می‌کند. این کار از خروج هوای فشرده از پیستون‌ها جلوگیری کرده و کارایی موتور را افزایش می‌دهد .

انواع پمپ روغن

اویل پمپ روتوری

پمپ روغن روتوری، پمپ ژروتور نیز نامیده می‌شود. پمپ روتوری دارای یک چرخ دنده داخلی بوده که روتور داخلی یک لوب کمتر از روتور خارجی دارد که کمی دور از مرکز روتور خارجی نصب شده است. به همین دلیل باعث می‌شود که روتور خارجی 80% از سرعت روتور داخلی بچرخد. عملکرد پمپ‌های روتوری شبیه به پمپ‌های دنده‌ای است.

اویل پمپ سوزنی

اویل پمپ سوزنی یکی از کاربردی‌ترین پمپ‌ها در موتورسیکلت بوده که در این مدل اویل پمپ به کمک پلانجر و فنر بیرون فرستاده می‌شود.

اویل پمپ دنده‌ای

اویل پمپ دنده‌ای، پمپی است که به واسطه چرخش دو چرخ دنده کار می‌کند که روغن وارد شده در پمپ مابین چرخ دنده‌ها و بدنه پمپ قرار گرفته و بیرون فرستاده می‌شود.

مشکلات رایج پمپ روغن

خرابی پمپ روغن می‌تواند به وسیله نقلیه شما آسیب جدی بزند. مخصوصا اگر شما از خرابی اویل پمپ اطلاع نداشته باشید، این آسیب می‌تواند بیشتر باشد. وقتی چراغ نشانگر روغن روی داشبورد ماشین روشن شود، یعنی موتور خودروی شما به مشکل خورده است که در ادامه به معرفی علائم خرابی پمپ می‌پردازیم:

فشار کم روغن:

پمپ فرسوده یا خراب نمی‌تواند به خوبی روغن را در سیستم پمپاژ کند. در نتیجه فشار روغن کم می‌شود که ممکن است به موتور آسیب بزند.

افزایش دمای کارکرد موتور:

روغن موتور عامل خنک کننده موتور است که اصکاک ایجاد شده بین قطعات را کاهش می‌دهد. وقتی پمپ در شرایط خوبی باشد دمای آن نرمال و طبیعی است چون جریان روغن ثابت می‌باشد. اما وقتی جریان روغن موتور کم باشد یا متوقف شود، قطعات با روغن با دمای بالا روغن کاری می‌شوند.

صدا دادن موتور:

اگر بالابر هیدرولیکی به کار رفته در یک وسیله نقلیه درست روانکاری نشود، سر و صدا ایجاد می‌کند. وقتی پمپ خوب کار کند و روغن به درستی در موتور خودرو در جریان باشد، موتور سر و صدا ایجاد نمی‌کند. قیمت بالابرها خیلی گران است به همین دلیل موتور نباید بدون روغن بماند تا به خوبی بتواند کار کند.

نحوه تعویض پمپ روغن خودرو

  1. روی سطحی صاف پارک کنید و ترمز دستی را بکشید.
  2. سپس جک بزنید و چرخ‌های خودرو را خارج کنید. جک را در قسمت محکمی قرار دهید تا خودرو تکان نخورد. یا خودرو را روی چال سرویس قرار دهید.
  3. کابل منفی باتری را جدا کنید.
  4. پیچ‌های پمپ روغن را یاز کنید و اویل پمپ را خارج کنید.
  5. آرام زنجیر را از اویل پمپ جدا کنید.
  6. اویل پمپ نو را ببندید، اول زنجیر را جا بزنید و بعد پیچ‌ها را ببندید اما مراقب باشید پیچ‌ها را خیلی سفت نکنید.

آیا شما می‌توانید با پمپ روغن خراب رانندگی کنید؟

تا زمانی که خودروی شما روغن کافی داشته باشد، شاید شما فکر نکنید پمپ روغن خراب برای شما مشکل ساز شود. اما در واقع اگر پمپ شما درست کار نکند، نمی‌توانید با این خودرو به خوبی رانندگی کنید.

عمر مفید اویل پمپ چقدر است؟

عمر مفید پمپ روغن بین 60000 تا 70000 مایل است. پس در نتیجه هر زمان نشانه‌های فرسودگی در پمپ مشاهده شد، باید آن را تعویض کنید. اگر شما به خوبی از اویل پمپ نگهداری کرده باشید، حدودا پس از طی مسافت 60000 تا 70000 مایل باید اویل پمپ را تعویض کنید. شما می‌توانید برای تعویض پمپ به تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید و یا در غیر این صورت خودتان این کار را انجام دهید.

جمع بندی

نحوه عملکرد اویل پمپ برای خودرو امری ضروری است که در یک محدوده زمانی مشخص برای جلوگیری از خرابی نیاز به تعویض دارد . این قطعه به صورت کلی در عملکرد موتور خودرو تاثیر چشمگیری دارد ، به همین علت لازم است تا از سلامت آن مطلع باشیم تا دچار خسارات نشویم . این خسارات می تواند از لحاظ هزینه برای شما بسیار سنگین تمام شود .

به طور مثال در یاتاقان زدن سانتافه که در چند سال اخیر در بین مالکان خودروها زیاد اتفاق اتفاده است ، یکی از مهم ترین عوامل خرابی در اویل پمپ بوده است .

معمولا خرید اویل پمپ اصل دشوار است ، باتوجه به وارداتی بودن اویل پمپ اصل ، پیدا کردن فروشگاه معتبر کمی دشوار و سخت است . اما نگران نباشید فروشگاه های معتبری هستند که شما می‌توانید با تماس با آن ها و به صورت آنلاین در سریع‌ترین زمان ممکن با بهترین قیمت اویل پمپ اصل سانتافه 2016 را تهیه کنید . 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد